skip to Main Content

Als een ander persoon het strand op!

ALS EEN ANDER PERSOON HET STRAND OP!

Het nieuwe jaar is begonnen. Heb jij al nagedacht over goede voornemens voor 2014? Vele van jullie hebben een gezonde leefstijl bovenaan het lijstje staan. Een actieve leefstijl met voldoende beweging en gezonde voeding zorgt ervoor dat je fitter en vitaler wordt. Maar hoe ga jij ervoor zorgen dat jij komende zomer als een ander persoon het strand op loopt?

Motivatie om te trainen

Het begint vaak met de juiste motivatie, ben jij gemotiveerd om je leefstijl aan te passen? Wat veel voorkomt is dat mensen goede voornemens hebben om te beginnen met sporten en schrijven zich in bij een sportschool. Nu is dit een eerste stap, maar heb je ook nagedacht over hoe de sportschool jou kan helpen om jouw doelen te bereiken? Alleen het aanmelden bij een sportschool zorgt er niet voor dat jij je doelen behaald. Je zult ook jezelf moeten motiveren om te gaan trainen en te blijven trainen. Velen starten erg enthousiast, maar kunnen het niet volhouden om zichzelf te blijven motiveren om te trainen. Motivatie is dus een belangrijke eerste stap om fitter te worden in 2014. Wat motiveert jou om fitter te worden? Wil jij fitter worden zodat je weer je spijkerbroek past, of ga je trouwen en wil jij stralen op de mooiste dag in je leven? Wil jij over een paar maanden aan een stuk 5 kilometer kunnen hardlopen of wil jij juist spiermassa opbouwen? Een personal trainer kan je helpen om je te motiveren en je doel te behalen binnen een reële periode.

Tip 1: Schrijf je doel en motivatie op papier. Beschrijf je doel op een positieve manier en beschrijf daarnaast jouw motivatie om dat doel te bereiken.

Effectief trainen

Het is ook belangrijk dat de training die je uitvoert effectief is, zodat je jouw doel bereikt binnen een afzienbare periode. Wanneer je zelfstandig sport en je traint al maanden met eenzelfde schema, dan wordt je lichaam waarschijnlijk niet (meer) geprikkeld. Bovendien, bewegen is nog geen trainen! Vraag dan een trainer op de sportschool of een personal trainer om advies. Zij kunnen een uitdagende training maken die het lichaam weer stimuleert en prikkels geeft om zich te blijven ontwikkelen. Een effectieve training zorgt ervoor dat je meer voordelen van bewegen ervaart, zoals:

 • Verbeterde lichaamsbeheersing
 • Betere coördinatie
 • Vergroten van uithoudingsvermogen
 • Verbeterde lichaamshouding
 • Verbeteren van conditie
 • Fitter, sterker, slanker en energieker worden
 • Fysiek en mentaal sterker
 • Lekker in je vel voelen
Wanneer je één of meer van de bovenstaande voordelen wilt ervaren, maar dit niet op eigen wijze voor elkaar krijgt, dan kan een personal trainer je hierbij helpen! Een personal trainer zorgt ervoor dat jij effectief traint en vraagt dan ook 100% inzet. Elke herhaling die je meer kunt maken doe je dan ook. Dit zorgt ervoor dat je dichterbij je doelt komt.

Tip 2: Geef je altijd 100% tijdens de training. Dit zorgt ervoor dat jij dichter bij je doel komt.

Personal training

Personal training is de meest effectieve manier van trainen en gemotiveerd blijven. Een personal trainer verzorgt niet alleen de juiste training, maar begeleid je ook mentaal en zorgt er bovendien voor dat de training gevarieerd en dus leuk blijft. Personal training kan in de vorm van 1-op-1 training of in personal group training. In beide gevallen wordt je persoonlijk getraind en wordt het beste uit je gehaald om jouw doel te bereiken. Sporten op een verantwoorde en effectieve manier, gebaseerd op een duidelijk trainingsplan, zorgt ervoor dat jij zowel fysiek fit als mentaal sterker wordt in 2014. Een voorbeeld van andere toegevoegde waarde van een personal trainer zijn:

 • Beoogde doelstellingen op een effectieve manier realiseren
 • Persoonlijk voedingsadvies
 • Jou verantwoordelijk maken voor eigen levenskwaliteit
 • Meer begeleiding en advies
 • Grenzen opzoeken en eventueel overschrijden
 • Afwisselende trainingen
 • Gezonder in het leven staan
 • Verandering in leefstijl
 • Jezelf blijven inzetten in en buiten de training

Tip 3: Beschrijf welke toegevoegde waarde van een personal trainer jou aanspreken.

Gezonde leefstijl

Nu is sporten een manier om fitter te worden, maar daar tegenover staat ook een gezonde leefstijl. Met alleen sporten kom je er niet, wanneer je de ongezonde vette happen regelmatig tot je neemt. Bij een gezonde leefstijl is gezonde voeding ook erg belangrijk. Gevarieerd eten is belangrijk, maar ook het aantal porties dat je per dag eet en de samenstelling van voedingsmiddelen per maaltijd. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoeveel voedingsstoffen er in je darmen en lichaam wordt opgenomen. Daarnaast betekent een gezonde leefstijl ook aan een gezonde houding. Een simpel voorbeeld hiervan is om de fiets te pakken in plaats van de auto wanneer je boodschappen gaat doen of neem op het werk de trap in plaats van de lift. Een personal trainer helpt je met het maken van bewuste keuzes om je eigen levenskwaliteit te verbeteren. Wanneer je je in de basis voor 80% houdt aan een gezond voedingspatroon, dan zorgt dit voor een succesvolle leefstijl verandering. De personen die een gezonde leefstijl verandering hebben gerealiseerd, zijn in de basis het meest succesvol.

Tip 4: Houdt een voedingsdagboek bij en laat jou personal trainer kijken of de basis van je voedingspatroon in orde is.

Heb jij hulp nodig om jouw leefstijl te veranderen? Meerdere mensen zijn jou voorgegaan en hebben het verschil gemaakt. Lees hun ervaring over personal training en de succesvolle leefstijlverandering en raak geïnspireerd! Als zij het kunnen onder begeleiding van een personal trainer, dan lukt het jou toch ook? Is het ook jouw voornemen om in 2014 fit te worden, onderneem actie en vraag nu vrijblijvend advies!

Back To Top